KÖRKRAFTS NÄTVERKSTRÄFF 26-27 JANUARI

Datum/Tid
26 Jan - 27 Jan
Stockholm

Två dagar med föreläsningar, låtmaterial, erfarenhetsutbyte, frågestunder och workshops för körledare och andra ledare som jobbar med eller vill jobba med integrationskörer, språkkörer, nyanlända, asylsökande, nysvenskar och kompiskörer (etablerade körer som “faddrar” språkkörer och integrationskörer).

För vem: Körledare och andra ledare med passion för språkinlärning och integration genom körsång

Språkinlärning och integration genom körsång

Fredag 26 januari

13.30 Välkomstfika
14.00 Workshop – En plats för dig
Ing-Marie Janzon – Om att stimulera muntlig framställning och språkutveckling hos nyanlända gymnasieelever med musik som metod.
16.00 Bikupor – vi pratar i smågrupper och delar erfarenheter och frågor med varandra.
18.00 Middag
19.00 Sångpass med den repertoar som deltagarna själva jobbar med
20.30 Slut

Lördag 27 januari

9.00 Att integrera med sång
Monica Åslund berättar om sina internationella körer i Luleå och Boden.
10.00 Fika
10.15 Jag tillhör ingenstans
Mohammad Jawshani och Zabihullah Matin berättar om situationen i Afghanistan, om flykten därifrån och om hur det är att vara ensamkommande i Sverige. Föreläsningen är ett samarbete med Musiker Mot Rasism och studieförbundet Sensus.
12.00 Lunch
13.00 Att integrera med sång – sångstund med Monica Åslund
15.00 Sammanfattning och utvärdering
16.00 Slut

Ing-Marie Janzon är sångerska, sångpedagog, körledare och författare till fyra böcker med fokus på röstutveckling och skapande kör. Hon arbetar med körsång och sångare i alla åldrar och på alla nivåer. Innovation är en viktig drivkraft i hennes liv.

Hon söker ständigt nya vägar med stort engagemang för metodik och pedagogik. Idag kombinerar hon sitt arbete som egen företagare, workshopledare och röstcoach med en tjänst som sångpedagog och förstelärare vid Arts & Performance, S:t Eskils gymnasium.

Läs mer på resonans.nu

Ing-Maries D-uppsats på samma tema som workshopen

Monica Åslund

Monica Åslund är körledare och musiklärare i Luleå där hon under snart 30 år har lett skolkörer på Estetiska Programmet.
Samtidigt har hon hunnit med att starta och leda ett otal amatörkörer, inte minst på olika arbetsplatser i regionen. Kampen mot apartheid och de sydafrikanska kampsångerna på 70-talet väckte Monicas internationella engagemang och rättspatos.

Sedan 2009 leder hon Luleå Internationella Kör. Den startades på initiativ av Röda korset som en naturlig mötesplats för inbodda och nytillkomna lulebor. Idag har kören ett 30-tal medlemmar och backas upp av Luleå Invandrarservice, Estetiska Programmet och SENSUS.
Genom åren har ett femtiotal nationaliteter passerat genom kören.

2015 tillkom en systerkör, Bodens Internationella Kör. Monica är en eftertraktad inspiratör och workshopledare. Här kommer vi att få ta del av hennes erfarenheter och egna specialskrivna kompositioner och arrangemang som hon använder i sina två integrationskörer.

Läs mer på monicaaslund.se

Under 2015 kom 35 000 ensamkommande flyktingbarn till Sverige, flertalet av dem med rötter i Afghanistan. De flesta har gjort samma farliga resa som Mohammad och Zabihulla och många av dem hotas idag av utvisning och rätts-osäkra åldersuppskrivningar med ödesdigra konsekvenser. Hur ser dessa ungdomars situation ut?

Mohammad Jawshani arbetar som undersköterska, ungdomshandledare och modersmålslärare. Han är också ordförande i Sveriges ensamkommandes förening i Uddevalla.
Zabihullah Matin är samhällsvärd, brobyggare och studiehandledare i Uddevalla kommun.

Anmälan till nätverksträff 26-27 januari

850.00 kr

Observera att anmälan är bindande och sista anmälningsdag är 22 januari.
Kategori:
Samarbetspartners:

eic_170x170

kulturfyren-logo

sverigeskorforbund-logo

logo-bilda-120

allmannaarvsfondenPlats:

Kulturfyren, Slupskjulsv 26A, 111 49 Stockholm

Laddar Karta...

2017-12-07T11:37:56+00:00Nätverksträff|