Vida Världen i Sverige – kreativ integration för alla

För dig som vill jobba eller redan jobbar med språkinlärning för nyanlända genom sång erbjuds här en inspirerande och matnyttig nätverksträff! Nätverket är en mötesplats för just inspiration och erfarenhetsutbyte för dig som är eller vill bli ledare för språkkörer, språkcaféer, sjung med ditt barn-grupper eller liknande verksamheter. Syftet är att ge människor som kommer till Sverige från andra delar av världen en språngbräda in till svenska samhället genom att sjunga språket.

Sista anmälningsdag 11 september

TILL ANMÄLAN HOS BILDA

MEDVERKANDE

Rashif Awar

Föreläsare:

Mustafa Panshiri

Fd. polis, författare, samhällsdebattör och föreläsare inom integration
https://panshiri.com/

Rashif Awar

Föreläsare och workshopledare:

Lotta Brorson Trell

Sångpedagog, körledare, sångerska som brinner för att få andra att sjunga och beröras av musiken.
Genom sina kör- och integrationsprojekt i Borås vill hon skapa möjligheter att höja individer och gruppers
livskvalité, samarbetsförmåga, gemenskap och glädje.
Https://www.charlottebrorssontrell.se/

PROGRAM

18 september – fredag

13.45-14.30

Kreativ start

Introduktion till dagen, sång och samtal med Charlotte Brorsson Trell.

14.30-17.30

Föreläsning med Mustafa Panshiri – Kreativ integration

Författaren och samhällsdebattören Mustafa Panshiri har tidigare arbetat som polis i Linköping. År 2015 tog Sverige emot 163 000 flyktingar varav 35 000 var ensamkommande ungdomar. En stor majoritet av dessa ungdomar var från Afghanistan och Mustafa var vid den tidpunkten en av de få poliserna i Sverige med afghanskt ursprung. Han bestämde sig för att resa land och rike runt och träffa dessa ungdomar och berätta om vad det innebär att leva i sekulärt och demokratiskt samhälle som Sverige.

-föreläsning 14.30-15.45
-paus 15.45-16.00
-diskussion i storgrupp 16.00-17.30

17.30

Middag

19.00

Dela tips, idéer och sånger med varandra

20.00

Slut för kvällen

19 september – lördag

9-10.30

Träna svenska med sång- Charlotte Brorsson Trell

Hur kan vi använda sångmetodiken och den gemensamma sången, för att stärka språkinlärningen? (Uppvärmningsövningar, sånger och material.)
Kicki Hyving från Frälsningarmén Kvinnocenter i Akalla presenterar även det nytryckta materialet Lär känna Sverige och lär dig svenska. Materialet kommer gå att beställa under passet och efteråt.

Frälsningsarméns Kvinnocenter i Akalla

På Akalla Kvinnocenter kan de kvinnor som söker uppehållstillstånd i Sverige vända sig för att lära sig svenska och för att lära sig om det svenska samhället. Under föregående läsår har Kicki Hyving, svensklärare på Akalla Kvinnocenter tagit fram ett undervisningsmaterial. Hur det materialet är uppbyggd presenterade Kicki under nätverksträffen i februari i år. Nu är materialet färdigtryckt. Kicki berättar lite kort före paus.

11.00-12.00

Körledarrollen mitt i mångfalden- Charlotte Brorsson Trell

Att leda kör, förebilda sången och skapa körarrangemang utan att vara experten på musiken. Hur närmar man sig musik från en annans kultur utan att exotifiera? (Föreläsning, samtal och sånger)

12-13.30

Lunch

13.30-15.00

Rollen som entreprenör och projektskapare med kulturen som redskap- Charlotte Brorsson Trell

Hur får jag mandatet att starta musikaliska projekt? Vilka behöver jag samarbeta med? Hur får jag betalt? Vilka är mina drivkrafter? Hur hittar jag mod och kraft att sticka ut? (Föreläsning, samtal, sånger)

15.00-16.00

Utvärdering och framtid

Vi summerar och utvärderar helgen samt blickar framåt. Vill vi fortsätta träffas nationellt? Vilka behov har vi? Vad vill vi lära oss mer om?

Körkrafts nationella nätverksträffar är en del av projektet Svenska med sång som erbjuder ledare metodstöd och kompetensutveckling för att skapa språkinlärning och integration genom sång.

Svenska med sång är för dig som leder språkkörer, språkcaféer, familjekörer och sjung-med-ditt-barn-grupper med flera liknande verksamheter. Vi vill ge människor som kommer till Sverige från andra delar av världen en språngbräda intill svenska samhället genom att sjunga språket.Plats:

Immanuelskyrkan Stockholm, Kungstensgatan 17, 11353 STOCKHOLM

Laddar Karta...